دوره ی آموزش هنگدرام

به آموزشگاه “ندای پارس” خوش آمدید، جایی که عشق به موسیقی با تمرکز بر هنگدرام و غواصی در این ابزار فراگیران را به دنیای جذاب و رنگارنگ موسیقی می‌کشاند. در اینجا، ما به تخصصی‌ترین شکل ممکن، هنر هنگدرام را به شما آموزش می‌دهیم.

آیا شما همچنان به دنبال راهی هستید که به وسیله آن می‌توانید احساسات خود را از طریق موسیقی بیان کنید؟ آیا می‌خواهید به شیوه‌ای جذاب و ارتباطی با هنگدرام آشنا شوید و تکنیک‌های پیچیده را به خود بیاموزید؟ در آموزشگاه “ندای پارس”، ما به شما این فرصت را می‌دهیم که به عنوان یک نوازندهٔ حرفه‌ای هنگدرام، در دنیای موسیقی بهترین خود را نشان دهید.

هر کسی می‌تواند راه خود را در مسیر موسیقی هنگدرام پیدا کند. با ارائه‌ی درس‌هایی سفارشی‌سازی‌شده به نیازهای هر دانش‌آموز، ما اطمینان می‌دهیم که هر کس به بهترین شکل ممکن پیشرفت خود را در مسیر موسیقی هنگدرام تجربه کند.

ساز هنگدرام، هندپن، پنتام یا هنگ، نوعی ساز کوبه‌ای در طبقه‌ی خودصداهاست که برای اولین بار در سال ۲۰۰۰ میلادی توسط یک خانم و آقای آلمانی به نام‌های فلیکس رونِر و سابینا شِرر در شهر برن در کشور سوئیس ساخته شد. سازندگان نامِ «هنگ» را برای این ساز انتخاب کرده‌اند و نسبت به استفاده از اسم «هنگ‌درام» در زبان انگلیسی ابراز نارضایتی کرده‌اند اما امروزه اکثر مردم این ساز را با همین نام تجاری می‌شناسند.

هنگ درام نوعی ساز است که در دسته‌س سازهای خودصدا تقسیم‌بندی می‌شود یا به‌طور واضح‌تر ساز هنگ درام یک ساز کوبه‌ای و ملودیک می‌باشد. اسم کمپانی اصلی تولیدکننده‌ی این ساز PANArt Hangbau AG است. این شرکت همچنان تولیدات خاصی به غیر از هنگ درام در برنامه کاری خود دارد.

گرچه ساز هنگ درام ساز بسیار نوظهور و نوپایی است و همانطور که گفته شد، حدود دو دهه از اختراع آن نمی‌گذرد اما الگو و الهام اصلی برای ساخت ساز هنگ درام به ساز دیگری به نام استیل پن (SteelPan) با بدنه کاملاً فلزی و ساختار ابتدایی که حدود سال‌های ۱۷۰۰ میلادی در آفریقا و آمریکای جنوبی و بعد از آن از گالن‌های فلزی (گالن‌هایی با ظرفیت ۵۵ گالن) خالی ساخته شده که در جشن‌ها و مراسم طرفداران پر و پا قرصی داشته است و به نوازندگان آن «پن‌ایست» (Panists) گفته می‌شود، برمی‌گردد.

ساختار ساز هنگ درام

ساز هنگ درام از دو قسمت کاملاً جداگانه فلزی ساخته شده است: قوس بالایی و قوس پایینی. قوس بالایی که نت‌ها بر روی این قوس چیده شده است، به نام «طرفِ دینگ» (Ding Side) معروف و شناخته شده است. طرف دیگر قوس زیرین می‌باشد که دارای یک سوراخ بزرگ در مرکز آن است و این قسمت را گو (Gu Side) می‌نامند.

نت‌های ساز هنگ درام

هر نت بر روی ساز هنگ درام دارای فضای مشخصی است که به آن Tone Field هم گفته می‌شود. معمولاً به فرم دایره یا بیضی‌ست. تحقیقات جدید در زمینه‌ی فرم نت‌ها این را نشان می‌دهد که فرم بیضی برای Tone Field نت‌های هنگ درام، نتیجه بهتری در زمینه انتشار، حجم و پایداری صدای هنگ درام ایجاد می‌کند. همچنین امکان بیشتری در ایجاد افکت‌های صوتی را فراهم می‌کند. بدست آوردن اندازه صحیح تن فیلدها برای ایجاد آن روی بدنه ساز بسیار دقیق و حساس است و هر سانتی‌متر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.